Wij zijn EVM gecertificeerd.
Over de vlo:
Vlooien :
Vlooienoverlast wordt in Nederland voornamelijk veroorzaakt door de kattenvlo (Ctenocephalidis felis Bouché). De vrouwelijke vlo legt tijdens haar leven tot 600 eieren. Deze komen, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid, binnen twee tot vier dagen uit. Uit de eitjes komen larven. De larve doorloopt drie groeifasen. Bij de overgang naar de volgende fase vervelt de larve. In alle groeifasen voedt de larve zich met uitwerpselen van de vlo en ander organisch materiaal. Dit hele larvale groeiproces duurt tussen 9 en 26 dagen, afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid. De pop heeft 7 tot 10 dagen nodig om zich te ontwikkelen tot een volwassen vlo.
De ontwikkeling van ei tot vlo kan onder optimale temperatuur- en luchtvochtigheidscondities ca. 18 dagen duren. Door trillingen en/of temperatuurveranderingen komen de poppen uit en is er weer een nieuwe generatie vlooien ontstaan. Afhankelijk van de trillingen en/of temperatuurveranderingen kan de pop een jaar intact blijven.
Zijn vlooien gevaarlijk?
Naast het veroorzaken van irritante jeuk kunnen vlooien talloze ziekten overbrengen. Vlooien kunnen een serieus gevaar zijn voor de gezondheid, voor zowel mens als dier.
Hoe ontstaat een vlooienplaag?
Een vlooienplaag kan ontstaan als uw huisdier gastheer voor de vlo is geworden. De volwassen vlooien voeden zich met bloed en worden aangetrokken door lichaamswarmte en uitgeademde kooldioxide. Eenmaal in uw huis verspreiden ze zich snel.
Kunt u een vlooienplaag zelf bestrijden?
Bij uw dierenarts en dierenspeciaalzaak zijn diverse producten verkrijgbaar om een vlooienplaag te voorkomen. Indien u een vlooienplaag heeft kunt u proberen deze te bestrijden door de plaatsen waar de vlooien aanwezig zijn te bespuiten met een insecticide. Bij de drogist en de supermarkt kunt u spuitbussen kopen tegen kruipende insecten.
Wat zijn de kosten van een vlooienbestrijding?