Wij zijn EVM gecertificeerd.

Over de mieren:

Mieren :

Bescherm uw huis en gezin tegen mieren problemen.

Wat te doen met mierenproblemen in huis?

Mieren kunnen vervelend zijn, zeker als ze uw huis binnenkomen. De meeste soorten mieren in dit land brengen geen ernstig gezondheidsrisico met zich mee. Sommige soorten kunnen echter wel steken of bijten en faraomieren kunnen bij het zoeken naar voedsel ziekten verspreiden.

Soorten mierenproblemen

Er zijn duizenden soorten mieren, maar de meeste problemen in huis worden veroorzaakt door de wegmier (of zwarte mier). Maar ook de faraomier en de Rogers mier kunnen voor problemen zorgen: 

Wegmieren - werksters 4-5 mm groot, koninginnen tot wel 15 mm groot. Wegmieren leven buiten in nesten in zachte grond of onder straatstenen, maar ze kunnen ook worden aangetroffen in metselwerk of onder boomschors. De werksters zoeken in grote aantallen naar voedsel en worden in het bijzonder aangetrokken door zoetigheden. In huis zijn deze mieren vaak te zien als marcherende kolonnes die feromonensporen naar voedselbronnen volgen.

Faraomieren - Deze zijn lichtbruin met een zwarte buik, de werksters zijn 1-2 mm groot, de koninginnen kunnen wel 6 mm groot worden. Faraomieren bouwen hun nest in verwarmde gebouwen, vooral in ziekenhuizen, hotels en flats. Deze mier leeft van rottend organisch materiaal en draagt schadelijke ziektekiemen met zich mee, die bij de voedselbronnen zijn opgepikt.

Rogers mieren - Deze lijken op faraomieren en zijn over het algemeen even groot, maar zijn wat roder en hebben geen zwart achterlijf. Ze bouwen vaak nesten binnen, in vochtige ruimtes - bijvoorbeeld achter gebroken tegels of vlak bij afvoerpijpen - en leven van andere insecten. Deze mieren hebben een scherpe angel.

Hoe houdt u mieren op afstand?

Wegmieren komen uw huis binnen op zoek naar voedsel en worden vooral aangetrokken door zoete en plakkerige dingen. Niet alleen worden deze producten daardoor verontreinigd, maar bovendien weet u nooit waar de mier nog meer geweest is voordat hij over voedsel loopt waar u later van zult eten.

Zorg er dus voor geen mieren aan te trekken met makkelijk beschikbaar voedsel:

Dek voedsel (waaronder suiker) altijd af.

Ruim direct op nadat u iets gemorst heeft.

Verwijder voedselresten onder keukenapparaten.

Houd compost afgesloten en bedekt.

Ruim het eten van uw huisdier direct op zodra het klaar is met eten. Om te voorkomen dat mieren uw huis binnenkomen, kunt u ook toegangswegen als naden en kieren in deuren en ramen dicht maken.

Hoe bestrijdt u mieren?

Wij  bieden voor een hardnekkig mierenprobleem of grote aantallen mieren professionele ongediertebestrijding. Dat is vooral het geval bij faraomieren of Rogers mieren die hun nesten in gebouwen hebben gebouwd.

Doe-het-zelf mierenbestrijding

Het gieten van kokend water op mieren of in een mierennest biedt slechts een tijdelijke oplossing, omdat het hoofdnest meestal te diep zit om het hete water naar toe te laten doordringen.

In plaats daarvan bestaan er diverse spuitbussen, sprays en poeders om mieren en andere insecten in huis aan te pakken. Deze moeten worden gebruikt op plekken waar tekenen van mierenactiviteit te zien zijn. Bespuit of strooi de poeder op elk oppervlak inclusief de naden en kieren waar mieren gesignaleerd zijn.

Net als met alle producten voor ongediertebestrijding moet u voor gebruik de instructies goed doorlezen.

Professionele mierenbestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten een goede oplossing zijn voor gewone mierenproblemen, is voor grotere of terugkerende mierenplagen en voor faraomieren professionele ongediertebestrijding nodig.

De servicemedewerkers van ons kennen de gewoonten van elke soort, beschikken over een breed assortiment krachtige producten om mieren aan te pakken.

Wij  biedt een service op afroep om mieren en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.