Wij zijn EVM gecertificeerd.

Bedwantsen thuis.

 

Nederland heeft te kampen met een explosieve stijging van bedwantsen. De kleine parasieten, ook wel bedbugs genoemd, komen vooral voor in buitenlandse hotels en hostels, waar ze vervolgens in je koffer kruipen en meeliften naar je bed in Nederland. Voor bedwantsen in Leeuwarden en omgeving kunnen wij u van uw probleem afhelpen door geheel Friesland, Groningen en Drenthe.

Over de bedwants thuis.

De bedwants, een bloedzuigend insect van een halve centimeter groot, leek verdwenen uit Europa maar is de laatste tijd weer helemaal terug.

Nadat het beestje de afgelopen jaren in New York al zorgde voor opschudding, waarschuwen nu ook hoteluitbaters en gespecialiseerde bestrijdingsbedrijven in Nederland en Belgi?

De bedwants laat zich niet tegenhouden door fanatiek poetsen. Het beestje komt voor in goedkope jeugdherbergen, dure hotels en zelfs uw slaapkamer. Het insect wordt 5 tot 6 millimeter groot en heeft een breed en plat lichaam. Daarmee verstopt het zich makkelijk in de plooien van beddengoed en matrassen, maar desnoods achter het behang of in holle bedspijlen.

De wants leeft van het bloed van onder andere de mens. Hij prikt met zijn steeksnuit door de huid, zuigt bloed en injecteert verdovende en antistollende stoffen. Dat leidt tot wondjes en jeukbulten.

Hij dankt de naam aan de plek in huis waar doorgaans de meeste bedwantsen zich bevinden. Net als vlooien, waar bedwantsen overigens niet aan verwant zijn, hadden bedwantsen ooit vleugels, maar hebben deze in de loop der tijd weer grotendeels verloren. De restanten zijn zichtbaar als twee kleine 'flapjes' achter het halsschild.

De bedwants kan in principe overal prikken, maar de benen lijken favoriet. De steekwondjes hebben veel weg van muggenbulten; kleine, rode bultjes. De wondjes genezen over het algemeen snel, soms komen huidinfecties voor of worden de bultjes opengekrabd waardoor littekens ontstaan. De rode vlekjes zijn pas na enkele weken volledig verdwenen. In tegenstelling tot andere bloedzuigende insecten als sommige muggen en vlooien, kan de bedwants geen ziektes overbrengen.

De cyclus.

Bedwants bij je matras.

 Wil je de bedwants in actie zien.

Vergroting van de bedwants

Besluit: als je vanavond in je bedje kruipt, zorg er dan voor dat je alleen slaapt. Als je een menselijke partner hebt, mag die natuurlijk blijven, zolang jij het zelf goedvindt. En neem deze ganse tekst met een korreltje zout op.  Zolang je geen bedwantsen in huis hebt, hoef je je niet te storen aan de jeuk die je bij het lezen van deze tekst hebt opgedaan. Het is slechts verbeelding... Of niet soms?

De volwassen bedwants kan maanden in leven blijven zonder voedsel, tot zelfs een jaar. Door het afgeplatte lichaam kunnen de smalste spleten worden betreden, zoals de vele plooien in het beddengoed. Karakteristiek zijn vooral de gebieden waar men kleine, rode vlekjes bespeurt: het zijn uitwerpselen. En, als er veel bedwantsen in jouw slaapkamer vertoeven, kan je ze herkennen door de muffe geur die ze verspreiden.

De behandeling.

Bescherm uw huis en gezin tegen bedwantsen

Bedwantsen worden niet alleen hier, maar overal ter wereld een steeds groter probleem. Ze verspreiden zich snel en zijn moeilijk te behandelen, met als resultaat een snelle groei in het aantal uitbraken van bedwants besmettingen. De oplossing voor dit probleem ligt in een betere bewustwording, informatie over waarop gelet moet worden en ervoor zorgen dat bedwantsen na ontdekking snel worden aangepakt.

De impact van bedwantsen

Bedwantsen leven van het bloed van mensen en andere zoogdieren. Bedwantsen kunnen ziekten overdragen, al komt dat in ons land zelden voor. De grootste overlast die ze veroorzaken bestaat uit het bijten van mensen. Een beet van een bedwants doet geen pijn. De overlast komt vooral van de jeuk, die ontstaat door de reactie van het lichaam op de beet. Het behandelen van de beten verzacht de irritatie, maar omdat het in het geval van bedwantsen vaak meerdere beten betreft, blijft het ongemak vaak erg onaangenaam. Meerdere beten en contact met bedwantsen kunnen ook leiden tot een jeukende huiduitslag of eczeem. Raadpleeg een apotheker voor advies en behandeling als dit voorkomt.

Behandeling van een bedwantsenplaag

Bedwantsen zijn een onaangename plaag en zijn bijzonder moeilijk uit te roeien. Een hoog hygi?e niveau, een grondige schoonmaak en het gebruik van insecticiden voor huishoudelijk gebruik kunnen helpen het aantal bedwantsen onder controle te houden, maar om een plaag uit te roeien is een professionele behandeling nodig. wij bieden een service op afroep om bedwantsen en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren. Als u zich zorgen maakt dat u mogelijk een bedwantsen probleem heet en u wil dat wij langs komen neem dan contact met ons op.  via  .

De gevolgen bij de mens.

Dit zijn de gevolgen van de bedwants bij mensen.